Actiedag

#MissieMinder

Wednesday November 24

#MissieMinder

Maakt leerlingen op Black Friday bewust van afvalproductie, de link ervan met consumptie en hoe afval te vermijden is. Dit jaar focust de actiedag op het vermijden van e-waste.

Waarom?

Omdat we te veel afval produceren, terwijl we een deel ervan heel eenvoudig kunnen vermijden. We gebruiken dagelijks elektr(on)ische toestellen, waaronder GSM’s, computers, tablets, … Maar weten we wel welke materialen erin zitten? En wat er achteraf met de toestellen gebeurt? Maak jouw leerlingen bewust van de impact en levenscyclus van elektro-apparaten en verwerk dit actuele thema in jouw lessen. We ontwikkelden een lespakket GSM voor lager en secundair onderwijs – met communicatietools, een thematisch dossier en uitgewerkte lessen in verschillende werkvormen.

Hoe?

Er zijn twee niveaus van deelname. Niveau 1 is meer toegankelijk en minder moeilijk dan niveau 2. Je kan je engageren voor niveau 1 of 2 of allebei!

  • Niveau 1: ik gebruik oude elektro-toestellen opnieuw en organiseer een ruilbeurs.
    Laat de leerlingen elektro-apparaten die nog werken, maar niet meer gebruikt worden van thuis meenemen. Op die manier laten we elektro-apparaten geen stof vergaren, maar geven we ze een tweede leven.
  • Niveau 2: ik laat mijn oude elektro-toestellen recycleren en organiseer een gsm-inzamelactie op school!